Ny stor glasutställning på Steninge slott

I helgen tar konst från Glasriket i Småland plats på Galleri Steninge i utställningen Steninge loves Småland. Tillsammans med 15 konstnärer finns glasbruk som Orrefors, Kosta Boda och Målerås representerade.

– Det känns jättespännande att få visa utställningen Steninge loves Småland. Det är fantastiska konstnärer och glaskonst som måste upplevas, säger Tommy Johansson på Steningekompaniet.

Konstnärerna som deltar i utställningen är; Ludvig Löfgren, Mats Jonasson, Fredrik Nielsen, Lena Bergström, Åsa Jungnelius, Kjell Engman, Bertil Vallien, Ulrika Hydman Vallien, Martti Rytkönen, Anna Ehrner, Olle Brozén, Göran Wärff, Jeanette Karsten och Micke Johansson. I utställningen finns glasbruk som Orrefors, Kosta Boda, Målerås med flera representerade.

– Vår idé med utställningen var att lyfta den glaskonst tillsammans med traditionen av glashantverk som finns i Smålands Glasrike. På Steninge passar det alldeles utmärkt tycker jag, då vi här har en tradition att visa just glaskonst, säger Tommy Johansson.

Steninge loves Småland pågår mellan 9 maj till 2 augusti. Vernissaget är öppet för allmänheten lördagen den 9 maj kl. 14-17. Under vernissagedagen kommer flera av konstnärer finnas på plats.

Lämna en kommentar