Sigtunabor berättar om sitt Sigtuna

Äntligen är de klara! Nu lanserar vi boisigtuna.se i ny design. Här delar lokalbor i alla åldrar med sig av sitt Sigtuna i intervjuer, filmer och ett Instagramflöde. I årets nya turistguide Sigtunaguide 2015 är det också lokalborna som står i centrum.

-Sigtuna är en fantastisk och mångfacetterad kommun, här finns så många spännande historier. Därför har vi valt att lyfta Sigtunaborna och deras egna berättelser, och vi tar tacksamt emot nya. En sak har de gemensamt. Alla som vi har pratat med är väldigt nöjda med Sigtunas läge vid Arlanda, och de uppskattar närheten till Stockholm, Mälaren och naturen, säger Anna Forster, projektledare Bo i Sigtuna.

En efterlängtad nyhet är sajtens olika filmer, och fler ska det bli. Bakom filmerna står Ludwig Henricson och Marc Grufman, båda uppvuxna och boendes i Sigtuna kommun. Bl a har de gjort en film om sitt sommar-Sigtuna. Bakom sajten står Destination Sigtunas nätverk ”Bo i Sigtuna”, med syfte att synliggöra Sigtuna som en plats att bo på. I nätverket ingår 14 företag och organisationer. Läs mer här.

I Sigtunaguide 2015 visar Sigtunaborna upp sina smultronställen i kommunen. Två personer som sticker ut här är Brandon Miller och McCallum Foote, som gästspelade för Arlanda Jets i somras. Vid sidan av spelandet turistade de flitigt i kommunen, där en av höjdpunkterna var att åka Strömmas båttur Mälarens kungsled Stockholm-Sigtuna-Skokloster.

Tidningen Sigtunaguide 2015 är gratis och finns att hämta på flera ställen, bl a på Sigtuna turistbyrå, Arlanda Visitors Center, Sigtuna kommun, alla hotell i Sigtuna mm och går att läsa här. Tidningen produceras av Destination Sigtuna.

Vill du också ha ett exemplar av Sigtunaguide 2015? Hör av dig till oss på: info@destinationsigtuna.se

Lämna en kommentar