Susanne Ljungskog startar cykellopp vid Wenngarn

Dubbla världsmästaren Susanne Ljungskog är tillbaka i sadeln med ett eget cykellopp med start och mål vid Wenngarns slott. Nu vill hon få andra tjejer att upptäcka cykelsporten. I Tjejgirot, som går av stapeln 30 augusti, är därför bara tjejer välkomna.

Nu är fokus flyttat från elitidrott och resultat till hälsa och välbefinnande.

– Jag älskar att cykla, ännu mer nu sedan jag slutade som professionell cyklist. Jag vill med mitt lopp inspirera andra tjejer till att cykelmotionera. Finns inget bättre. På en timma hinner du rätt långt, säger Susanne Ljungskog.

Efter karriären höll hon sig länge borta från cykeln. Men längtan kom tillbaka och idag är hon cykelproffs igen. Fast på ett annat sätt. Nu som inspiratör, föreläsare och träningscoach.

Hennes egen cykeltävling Tjejgirot har premiär den 30 augusti, med start och mål på Wenngarns slott, utanför Sigtuna.

– Det är så vackert där, och perfekt för ett cykellopp. Banan blir på 60 kilometer och lagom krävande, jag vill att de flesta som tränat lite ska kunna ta sig runt, säger hon.

Själv kommer hon så klart att vara med, men då som kommentator. Men hennes 40 träningsambassadörer genomför loppet.

– Jag har ett gäng tjejer som jag coachar. Vi cyklar ihop, åker på träningsläger och gör andra roliga saker, mest för att jag vill ha flera som inspirerar andra att börja cykelträna, säger hon.

Läs mer på:  tjejgirot.se

 

Lämna en kommentar