Wenngarn öppnar upp med många spännande aktiviteter

Söndagen den 1 juni kl. 11-15 öppnar Wenngarn slott upp för Wenngarnssommar med bland annat visningar, café och en massa barnaktiviteter. Njut av en kaffe på slottsterrassen eller varför inte se en film på utomhusbion i parken? Dessutom inviger Prinsessan Christina konstutställningen 361 år av barock, kärlek, exotism och periferi kl.13.

Wenngarn bjuder in alla till slottet under denna sommar. Det blir mängder av barnaktiviteter, musik- och kulturevenemang, utställningar, spökvandringar och skattjakter. Kom och titta på Wenngarns slott, spendera natten på det nya Hotell Anstalten eller njut av en utsökt måltid på Restaurang Anstalten. Varför inte bara ta med familjen på en dag i det fria, och utforska slottsparken och 1000 år av svensk historia?

I sommar arrangerar också Sigtuna museum en konstutställning i slottet, 361 år av barock, kärlek, exotism och periferi som berättar om slottets historia och användning från 1600-talet till idag. Guidade turer av utställningen och slottsområdet för familjen kommer att ske kl. 12 och 14 varje dag. Välkommen att läsa mer på sigtunamuseum.se.

För mer information och öppettider: wenngarnssommar.se

För första gången på många år öppnar Wenngarn slott upp för allmänheten. Slottet har under sin tid haft ägare från kungafamiljen, tyska grevar och maktmänniskor. Här hittar du alltså idag ett vackert barockslott som innehåller spår från medeltid till nutid, med det vackra slottskapellet som idag kan räknas till ett av Europas bäst bevarade kapell från barocken. Här finns även hotell, restaurang, café, museum, park, träningscenter, mötes- och festlokaler men även många andra platser att mötas på.

 

Lämna en kommentar