Robotar som turistinformatörer i Sigtuna i sommar

Idag 1 april har vi haft lite roligt, så här löd vårt aprilskämt:

”I sommar startar vi på Destination Sigtuna ett nytt projekt där robotar kommer att utgöra en del av turistupplevelsen i Sigtuna. Robotarna ska användas som turistinformatörer och finnas utplacerade på olika platser i stan. Allt för att öka tillgängligheten och servicen för turister.

– Vi vill kunna ge turister som kommer hit den bästa möjliga servicen och att använda robotinformatörer gör att tillgängligheten och servicen ökar. Vi i Sigtuna har dessutom en tradition att ligga i framkant och vara visionärer och därför passar det även utmärkt att vara först i Sverige med att använda dessa robotar, säger Camilla Zedendahl, vd på Destination Sigtuna

Att man använder sig av robotar i turistsammanhang är dock inte helt nytt ur ett globalt perspektiv. I ett fåtal länder, bland annat i Japan, har man använt sig av liknande robotar och undersökningar har visat att turisterna är mycket nöjda med dem.

Robotinformatörerna som ska användas i Sigtuna kommer att produceras i Märsta av ett lokalt företag som specialiserat sig på den här typen av teknik. Företaget står redan klara att börja tillverkningen av robotarna. Men innan de kan börja med tillverkningen måste vi bestämma hur de ska se ut. Ska robotarna se ut som en viking, som tant Brun eller som en drake? Vad tycker ni?”

Om våra Facebookfans får bestämma ska roboten se ut som Tant Brun. Så vem vet, i framtiden kanske detta blir en verklighet? Dock inte sommaren 2014 :-).

Lämna en kommentar