Mordgåtor på Wenngarns Slott

Wenngarns Slott handlar om mer än bara historia, Magnus Gabriel De La Gardies liv och en vacker park. Slottet har även en brutal historia med många mystiska och kusliga historier om slottet. I sommar kan du vara med och lösa en alldeles egen mordgåta. Comedy Art Theater, som spelar ”Onda makter” på flera platser i Sverige, kommer nämligen till Wenngarns Slott för att tillsammans med publiken lösa en mordgåta. Förutom mordgåtan tillkommer även en trerättersmiddag och övernattning för de som önskar. Biljetterna har precis släppts och går att boka på sommarteater.nu. Mer information hittas på wenngarn.se.

 

Om Wenngarns slott:

Den 1 juni öppnar Wenngarns Slott igen efter att ha varit ett slutet samhälle i nästan 100 år. På Wenngarn finns restaurang, hotell och evenemang och man erbjuder även möjligheter till slottsbröllop och fester. Slottet, som ligger strax norr om Sigtuna stad, har en lång historia då det nämndes i skriftliga källor redan på 1200-talet. Slottet har sedan dess haft många ägare och den ägare som gjort starkast avtryck var Magnus Gabriel De La Gardie som på 1600-talet omvandlade slottet från en medeltida stormansgård till ett modernt lantslott.

I sommar kan du besöka slottet och uppleva mordgåtor under Wenngarnsommar 1 juni-31 augusti.

Lämna en kommentar