Vikingarännet 2014 inställt

Efter en kall avslutning på januari med mycket fina isar på Mälaren har det milda vädret tagit över. Med hänsyn till säkerheten för de normalt ca 3000 åkarna har ledningen för Vikingarännet beslutat att ställa in Vikingarännet 2014.

Under den period som normalt är kallast har vi nu och de närmaste veckorna väderprognoser som till största delen innebär plusgrader och mulet väder. Alla väderprognoser säger samma sak. Detta innebär att de stabila isar som nu ligger efter banan från Uppsala, via Sigtuna och till Stockholm sakta kommer att tunnas ut och framförallt så kommer isytan att mjukna. Mjuka isar innebär stora risker att åkarna faller och skadar sig.  Inte heller plogningsfordonen kommer att kunna åka fritt, något som är nödvändigt vid snöfall. Vikingarännet – världens största regelbundna skridskolopp – har ledorden säkerhet och kvalitet. Med hänsyn till säkerheten för de normalt ca 3000 åkarna har ledningen för Vikingarännet beslutat att ställa in Vikingarännet 2014.

Samtliga som redan betalt in sin avgift till Vikingarännet 2014 kommer inom kort att få ett erbjudande inför Vikingarännet 2015.

Se israpporter och allmän info här: vikingarannet.se

Lämna en kommentar