Stora Brännbos kock vann i Copper Skillet

I måndags kammade Stora Brännbo Konferens och Hotells kock Ulf Eriksson hem förstaplatsen i den svenska uttagningstävlingen till IACC:s Copper Skillet, en internationell tävling för kockar inom mötesbranschen.

I tävlingen Copper Skillet, som i år ägde rum på Sigtunahöjden Hotell och Konferens, har de tävlande kockarna 30 minuter på sig att prestera sitt bästa utifrån exakt likadana råvarukorgar, utrustade endast med gasolkök som hjälpmedel.

Årets vinnare Ulf Eriksson, har arbetat i Stora Brännbos kök i 1,5 år. Vinsten innebär att han nu ska representera Sverige i den internationella finalen 19 mars på Pacific Palms resort utanför Los Angeles.

Juryn var eniga i sitt beslut och motiveringen till segraren Ulf Eriksson lyder:
” En komplett rätt med fina smaker, harmoni mellan kolhydrat och protein. Väl tillvaratagna huvudråvaror, imponerande att kunna skapa denna anrättning på endast 30 min”

På 30 min tillagade Ulf Eriksson en varmrätt som baseras på en hemlig råvarukorg.
Den vinnande maträtten: Smörstekt citronrimmad skrej och smörstekt pilgrimsmussla med råstekt morot och sparrisbroccoli, potatis och morotsstomp med dill, lök och citron, krispig svartkål samt brynt smör citronette.

Grattis Ulf!

Lämna en kommentar