Fairtrade Challenge i Sigtuna

Just nu pågår Fairtradeveckor i hela Sigtuna, som är en Sigtuna Fairtrade city. Under kampanjen uppmärksammas hur vi alla kan göra skillnad som aktiv konsument.

Under Fairtradeveckorna arrangeras olika aktiviteter runt om i Sigtuna kommun för att uppmärksamma vad Fairtrade står för. Alltifrån besök på fritids till filmvisning och fairtradegudstjänst. Det kommer även att ske inventeringar av butiker för att kora årets Fairtrade-butik. Huvudpunkten under dessa två veckor är Fairtrade Challenge den 17 oktober som är en rikstäckande fikautmaning. Utmaningen är att så många som möjligt ska fika med Fairtrade-märkta produkter. Förra året fikade 615 000 personer. Vill du också vara med i Fairtrade Challenge? Alla kan vara med oavsett om du fikar med vännerna på ditt favoritcafè eller med arbetskollegorna under mötet. Anmäl just ditt fika på http://fairtradechallenge.se/skapa-fika/

 

Sigtuna är sedan 2010 en Fairtrade City. Över 50 företag och föreningar i kommunen erbjuder i dagsläget Fairtrade-produkter. Fairtrade är en oberoende produktmärkning på varor som produceras med ett socialt ansvar. Genom att välja Fairtrade-märkta produkter skapas förutsättningar för odlare och producenter i utvecklingsländer att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor.

 

Varmt välkommen du med!

Onsdag 9 Oktober

Filmvisning av Bananas på Märsta biblioteket Kl. 18.30

 

Söndag 13 oktober

Fairtradegudstjänst i Sätunakyrkan.  Kl.11:00

 

Torsdag 17 oktober

FAIRTRADE CHALLENGE. Drick Faritrade-märkt kaffe denna dag och visa ditt stöd på http://fairtradechallenge.se/skapa-fika/

Lämna en kommentar