Sigtuna Meetings kockar i semifinal

Tre av totalt 24 kockar i Årets kocks semifinal kommer från Sigtuna Meetings anläggningar Sigtunahöjden och Stora Brännbo. Det gläds vi åt!

I Årets kock semifinal tävlar hela tre kockar från Sigtuna. Det är köksmästare Fredrik Lagberg och kock Ulf Eriksson från Stora Brännbo Konferens och Hotell samt köksmästare Kalle Eriksson från Sigtunahöjden Hotell och Konferens.

Semifinalen för Stora Brännbos kockar går av stapeln i Växjö den 15 oktober. Fredrik Lagbergs recept innehöll höstlamm, pumpa och svartkål, medan Ulf Erikssons rätt bestod av piggvar, krabba och dill.

För Kalles Erikssons del blir det en uppföljning av vårens framgång, där han vann den svenska uttagningen till att representera Sverige i den internationella kocktävlingen Copper skillet. Då tävlade han i Chicago med kockar från 8 andra länder, alla representerade en anläggning som är medlem i den världsomspännande konferensorganisationen IACC. Nu har Kalles recept, fjällripa med svart vitlök i sin buljong blivit utvalt att vara med i semifinalen som går av stapeln i Linköping 11 oktober.

Sigtuna Meetings med konferensanläggningarna Sigtunahöjden och Stora Brännbo arbetar målmedvetet vidare med att etablera Nordens främsta mötesanläggningar och är kommunens största privata arbetsgivare. Sigtunahöjden öppnar igen den 4 november som Sveriges modernaste mötesanläggning. Anläggningen har byggts upp på rekordtid efter den förödande branden ödelade konferens- och restaurang byggnaden den 9 januari i år. Köksmästare Kalle Eriksson hann aldrig in i köket på Sigtunahöjden eftersom han anställdes i början av året. Nu har han istället varit med och i högsta grad bidragit till att designa den nya köksupplevelsen på Sigtunahöjden och lagt två prestigefyllda titlar till CV:et.

Heja Fredrik, Ulf och Kalle!

Lämna en kommentar