Nutid möter 30-tal på Hotell Kristina

Hotell Kristina har inte alltid varit ett hotell. Byggnaden som härstammar från 1930-talet var från början en skola, Sigtuna internatskola. 1990 blev det istället ett hotell och fick namnet Hotell Kristina. 1999 tog Pernilla Olsen över hotellet tillsammans med sin man Andreas och har sedan dess drivit verksamheten.  I juli i år renoverades stora delar av hotellet och vi på Destination Sigtuna vill självklart veta mer! Hur har allt gått, om det varit jobbigt och vad de är mest nöjda med?

 

Varför bestämde ni er för att börja renovera?

– Vi bestämde oss för att renovera för att det alltid är roligt att fräscha upp! Vi valde att ta ett helhetsgrepp, så vi har renoverat receptionen, baren, restaurangen och sällskapsrummen. Allt är nytt, från golv, tak, väggar till möbler, något vi tycker är väldigt roligt, säger Pernilla.

Har ni försökt eftersträva någon speciell stil på hotellet efter renoveringen?

– Stilen som vi ville eftersträva när vi renoverade var en känsla av 1930-tal men i modern utformning. Vi ville att huset och inredningen skulle mötas på ett harmoniskt sätt, säger Pernilla.  Vi ville även göra hotellet mer ljust och fräscht.

Hur länge har renoveringen pågått?

– Renoveringen gick fort! Vi började renoveringen den 1 juli och avslutade den exakt en månad senare den 1 augusti! Vi är mycket glad och stolta att det gick att genomföra på det tajta tidschema vi hade, säger Pernilla.

Nu när renoveringen är klar, har det varit värt alla timmars slit?

– Det var absolut värt allt slit. Vi hade superduktiga snickare och hantverkare så allt flöt på precis som vi ville! Men det är klart att det var stressigt ibland, men vi är ändå mycket nöjda med att det gick så snabbt som det gjorde, säger Pernilla.

Vad är ni nöjdast med kring den nya renoveringen?

– Att hotellet känns mer som en enhet. Jag är väldigt glad att vi valde att renovera allt samtidigt. Att vi inte tog en sak i taget utan tog i med hårdhandskarna och gjorde allt på en gång! Då slipper vi tänka mer på renovering på ett tag, säger Pernilla med ett skratt.

Se hur det blev på hotellkristina.se

Lämna en kommentar