Hockey mitt i sommaren

De flesta kanske associerar ishallar med is, snö, vinter och hockey. Pinbackshallen i Märsta trodde vi på Destination Sigtuna inte var något undantag, men faktum är att det råder aktiviteter där även under stora delar av sommaren.
I Pinbackshallen, som ritades av Ralph Erskine och stod klar i Märsta 1985, pågår fram till nästa vecka ett summer camp för hockeyspelare och den 10 augusti tar ishallen emot elitserielaget AIK och VIK ett allsvenskt hockeylag från Västerås för en träningsmatch.
Vi ringde upp arrangörerna wings hockey och ställde några frågor om sommar, hockey och om det egentligen går ihop!

Varför spelas matchen AIK-VIK just under sommaren?
Anledningen till att träningsmatchmatchen spelas den 10 augusti beror på att det är då försäsongen för elitserielag och de allsvenska lagen sätter igång, det är helt enkelt en markering att säsongen är igång!
En annan orsak till varför de har en träningsmatch i ishallen beror på att wings hockey vill uppmärksamma och stärka intresset för hockey inom Sigtuna kommunen och de tror att sådana här event kan vara ett bra sätt att gör det på!

Varför blev det just AIK-VIK?
Varje år försöker wings hockey ha olika lag från elitserien och allsvenkan och i år blev det AIK-VIK som ska spela mot varandra.

Är detta ett återkommande evenemang?
Just att ha träningsmatcher mellan olika elitserielag och lag från allsvenskan är något som arrangörerna wings hockey har gjort förut och eventet brukar äga rum runt augusti varje år.

Förra året hade de cirka 1000 besökare och året innan var det 1400 besökare, ishallen var alltså fullsatt! De hoppas även att denna träningsmatch blir en succé och tro att de ytterligare kan stärka intresset för hockey i kommunen! 

Lämna en kommentar