Sigtunas guide till Hultsfredsfestivalen

På torsdag drar Hultsfredsfestivalen igång vid STOXA norr om Arlanda och pågår i dagarna tre, 13-15 juni. Några av de artister som spelar på festivalen är: Shout Out Louds, Phoenix, Oskar Linnros, We Are The Storm med flera. Vi ser med spänning fram emot alla konserter och besökare. Nedan följer en liten guide till ditt besök.

 

Hur tar jag mig lättast till festivalområdet på STOXA?

Under hela festivalen kommer det att gå extrainsatta pendeltåg från Stockholm som tar dig till Märsta station eller Upplands Väsby. Därifrån går SL-bussar som tar dig till festivalområdet.
Från Märsta station går SL-buss 586, mot Nederäng. Hållplatsen närmast festivalen är Äspestavägen.
SL-buss 531 från Upplands Väsby, mot Bergby och där sker avstigning på Sursta hållplats. Från dessa hållplatser är det cirka 1 km att gå till festivalområdet. För mer exakt tidtabell se sl.se.

Under festivalen erbjuder även Swebus gratisresor för festivalbesökarna, dessa resor kommer gå mellan festivalområdet, Stockholm och Uppsala. Turen, som måste bokas i förväg, ger en möjlighet att åka fram och tillbaka till festivalen i tre dagar. Förbokningen är nödvändig för planeringen av hur många bussar som behövs.  För ytterligare information, klicka här: Swebus gratisbussar till Hultsfredsfestivalen

Det kommer även gå bussar mellan Märsta-Arlanda-STOXA. Avgångar för bussarna, onsdag-lördag, är Kl. 18.00, 20.00 och 22.00. Dessa tider är avgångstider från Märsta, det tar ungefär en kvart att åka till Arlanda.

 

Var kan jag bo om jag inte vill bo i tält?

För de som inte vill bo på festivalens campingområde finns flera alternativ. Destinationen Sigtuna erbjuder flera hotell, vandrarhem och B &B. Läs mer här: destinationsigtuna.se/sektion/bo 

 

Jag vill ha en paus från festivalen, vad kan jag göra?

Om en lucka skulle dyka upp mellan spelningarna eller om man har extra tid efter festivalens slut kan man passa på att bada eller åka en tur i The Cable Park i Halmsjön nära Arlanda flygplats, ta sig ett dopp i Mälaren vid Steninge slott eller i Fysingen, en sjö vid Skånelaholms slott. Här är en lista på alla badplatser.

 

Om festivalkläderna behöver bytas ut kan en shoppingtur till Märsta centrum eller Sigtuna vara på sin plats. Här finns klädaffärer, systembolag, apotek, livsmedelsaffärer och trevliga caféer om fikalusten faller på. Dessutom går det en shoppingbuss från festivalområdet till Märsta centrum varifrån SL-bussarna 570 och 575 tar dig vidare till Sigtuna.

Behöver du ett nytt tält, grill eller regnkläder kan du åka till Eurostop på Arlandastad. Här finns ICA Maxi, Stadium outlet, Hi-Sport, H&M, Lindex och KappAhl.

 

Ha en härlig festivalhelg!

Lämna en kommentar