Världseliten inom orientering tävlar i Sigtuna

På onsdag, den 4 juni, intar världseliten inom sprintorientering Sigtuna. Världscupens 6:e deltävling av 12 arrangeras i Sigtuna stad med 150 tävlande från hela världen. Nordic Orienteering Tour 2013, som inleddes i Oslo, kommer nu till Sigtuna för att avslutas i Åbo. På onsdag kämpar Annika Billstam och Oscar Sjöberg från svenska landslaget om en prestigefylld pallplats på hemmaplan. Som extra krydda finns SVT på plats för att direktsända tävlingen.

Storsatsningen Nordic Orienteering Tour är inspirerat av skidåkningens Tour de Ski. Tävlingarna startar med sprint och medeldistans i Oslo och fortsätter sedan med en knock-out sprint i Sigtuna. Världscupen avslutas med sprint och jaktstart i Åbo. Två svenskar ligger i täten, Jerker Lysell från Rehns BK och Tove Alexandersson från Stora Tuna OK. Onsdagen bjuder på kvallopp under förmiddagen och semifinal och final på eftermiddagen. SVT sänder direkt från ett händelserikt sportevenemang i Sigtuna.

http://www.svtplay.se/video/1259115/4-6-17-00

Välkomna att titta!

Kvalificering:

Kl. 10.00-11.30, Sprint, mål Mariakyrkan

Semifinaler:

Kl.15.00 Start och mål Stora torget, Sigtuna

Finaler:

Kl. 17.20 Start och mål Stora torget, Sigtuna

Prisutdelning:

17.55 Stora torget, Sigtuna

Ungdomstävling:

Kl.18.30 Start och mål Stora torget, Sigtuna

 

Läs mer om Världscupen på nordicorienteeringtour.com och på sigtunaok.se

Lämna en kommentar