Annis Arlanda

Har du några timmar över på Sigtunas egen flygplats? Här på Stockholm Arlanda Airport finns så många ställen som är annorlunda och speciella. Det gäller bara att titta noga. Följ experttipsen från Anni Silfver, vår medarbetare på Arlanda Visitors Center!

Glasbalkongen i SkyCity

Ta med ditt fika upp för trappen och spana på flygplan. Spännande att se allt som händer kring flygplatsen. Här kan man se när bagaget lastas och flygplanen tankas. Under vintern blir det spektakulärt med avisning av flygplanen.

Promenad runt Halmsjön

Det hinner jag på lunchen. Blomsterspaning och frisk luft i en perfekt kombination. Spår av vikingatiden och fantastiska träd i vattenspegeln.

Konstrunda

Det finns mycket konst och rolig design på Arlanda. Flygledartornet i sig är ett konstverk, och strax utanför Clarion Hotel Arlanda Airport hittar du en fontän av Ernst Billgren. Det gäller att hålla ögonen öppna! Konsten finns där man minst anar det.

Lekfull

Efter säkerhetskontrollen, ”airside”, finns många lekplatser och lektillfällen. Klättra upp på Vasaskeppets däck och segla ut över de sju haven…eller i alla fall på golvet på Terminal 5, transit.

Röda soffrummet

Det kan vara skönt att fika någon annanstans än i fikarummet. Röda rummet i avgångshallen på Terminal 5 är en favorit med sina sköna soffor.

Arlanda kapell

En oas mitt i Arlandas buller och brus. Kapellet är öppet varje dag kl. 05-22 och ligger i markplan, precis i skarven mellan SkyCity och Terminal 5. Kapellet är ett multireligiöst rum, vilket innebär att det är öppet för alla, oavsett livsåskådning.

Airport VIP Service

Det är alltid lika trevligt att hälsa på kollegorna på VIP-service, en service som alla kan köpa. Det är något speciellt med alla våra internationella artister och statsbesök som passerar. Både här och på Arlanda kapell gifter sig många par varje år.

Blomsterpromenad

Inkapslad i grönska på en flygplats? Japp! Utanför Terminal 5 finns en perfekt berså att inta lunch eller fika på. På våren blommar ”körsbärsdalen” utanför Terminal 2. På sommaren satsar man på fantastiska blomsterplanteringar och arrangemang. Det är härligt att bara gå ut och njuta.

Lämna en kommentar