Isfest i Sigtuna under Vikingarännet

Snart är det dags för Vikingarännet, världens största skridskotävling på naturis. I Sigtuna passerar åkarna och här går starten för Tjejrännet 35 km. I Sigtuna bjuds på isfest med Arlanda Wings, musik, skridskoåkning, isdubbsrace, prickkastning med livlina, vikingastämning på isen och hejande åskådare. 

Vikingarännet genomförs söndagen 10 februari med start i Uppsala. Beräknad tid för elitklassens passering av Sigtuna stad är satt till strax före klockan 9.00. Sigtuna bjuder på isfest med möjlighet att hyra långfärdsskridskor och att låna hockeyrör, samt möjlighet att skapa sin egen hejarskylt. Arlanda Wings A-lag spelar pond hockey och ute på isen blir det vikingastämning med öppna eldar och förtäring. På åkarstationen bjuds på varm dryck. Efter åkandet är det After Skate på Hotell Kristina kl.13-17.
Tider och info:

Kl. 08 Vikingarännet 80 km, första starten i Uppsala.

Kl. 10.30-13.00 SigtunaHem och Friluftsfrämjandet har utlåning av skridskor samt isdubbsrace och prickkastning med livlina.

Kl.11.00, Tjejrännet 35 km, startar i Sigtuna.

Kl.12.00, Arlanda Wings A-lag kör pond-hockey.

Kl.13.00, Arlanda Wings spelar.

kl.14.00 dras repet i Sigtuna.

kl. 13.00-17.00 After skate på Hotell Kristina. Till tonerna av husbandet ”Grön Trio” serveras härliga soppor, matmuffins, dessert och kaffe för endast 175 kr per person. Boka bord, eller drop-in.

Hotell Kristina finns även på plats på isen och ger energi och tilltugg till skridskoåkarna! Kom och heja!

Arrangörer: Vikingarännet, Friluftsfrämjandet Märsta-Sigtuna, Sigtuna kommun, AB SigtunaHem, Destination Sigtuna AB och Hotell Kristina.

Missa inte heller Månskensskridskor på Sigtunafjärden lördagen den 16 februari kl.17-21 med start vid Ångbåtsbryggan. Över 200 marschaller är tända på isen och alla är välkomna att åka skridskor eller promenera och njuta av isen och marschallerna. Mat och dryck finns att köpa på Våfflan.

Kom ihåg att alltid kolla upp isens status och att alltid ha med ispiggar, stav, ombyte och annan skyddsutrustning. All skridskoåkning sker på egen risk. För mer information om isarnas status se www.vikingarannet.se

Lämna en kommentar