Laddplatser placerar Sigtuna i toppen

I en färsk rapport från Easycharge ligger Sigtuna på topp-listan över kommuner med flest laddplatser för elbilar. Med sina 14 laddplatser placerar sig Sigtuna på fjärde plats efter storstäderna Stockholm (31 st), Göteborg (15 st) och Malmö (15 st). Sigtunas målmedvetna satsning har gett resultat.

Idag rapporterar SR Ekot att det aldrig tidigare har funnits så många elbilar i trafik som nu.
Under 2012 gjordes 264 nyregistreringar, och totalt finns nu 622 personbilar som drivs endast med el i Sverige.

-Att Sigtuna placerar sig högt på laddplats-listan är ingen slump. Under 2012 gjorde vi inom destinationen Sigtunas hållbarhetsnätverk en gemensam och målmedveten satsning för att öka utbudet av laddplatser för att förbättra servicen för alla elbilister. Det går hand i hand med vår ambition att skapa Sveriges första hållbara destination, säger Camilla Zedendahl, vd för Destination Sigtuna AB.

Rapporten går att ladda ner gratis i sin helhet från: easycharge.se/se/rapporter
Läs mer om destinationen Sigtunas hållbarhetsarbete på: hallbardestination.se
Radiointervju med Camilla Zedendahl, vd för Destination Sigtuna AB.

Lämna en kommentar