Skridskoåkning i Sigtuna

Njut av vintern och rör på benen. I Sigtuna finns många möjligheter till skridskoåkning, antingen på spolade isar eller på plogad sjöis när isen är tillräckligt tjock. Avsluta gärna med en värmande fikastund på något av våra caféer!

Skridskoåkning på Mälaren

Just nu är isen 15 -20 cm tjock och sjöisen är plogad i Sigtuna. Tänk på att skridskoåkning alltid sker på egen risk. Granska alltid väder- och israpporter. Ha alltid med dig isdubbar och åk flera tillsammans!

http://vikingarannet.com/nyheter/israpport-vader/

Vikingarännet

För alla som vill utmana sig på långfärdsskridskor är det snart dags för det traditionella Vikingarännet den 10 februari. Det är en mäktig upplevelse att delta i världens längsta lopp för långfärdsskridskor. Loppet avgår från Uppsala och går i mål i Stockholm. Tjejrännet startar i Sigtuna och går i mål i Stockholm. Kom till hamnen i Sigtuna och heja på alla åkarna!

Här finns inom kort spolade isar för allmänheten

Dessa isar öppnar inom kort för alla som vill åka och används inte för schemalagda matcher:

I Märsta: Kanonkulleparken, Orionparken, Eddaskolan och Tingvallaskolan.
I Sigtuna: Brännbo och Til.
I Rosersberg: Råbergsvallen.

Hyra Skridskor?

Sigtuna Sport & Uteliv kan du hyra skridskor.

 

Lämna en kommentar