Vi välkomnar ny chef till Sigtuna museum

Det blir Ted Hesselbom, tidigare chef för Röhsska museet i Göteborg, tillträder som chef på Sigtuna museum 1 februari 2013. Ted Hesselbom är född 1960 i Malmö och utbildad i grafisk design på Konstfack.

Han har lång erfarenhet som ledare och kreatör och som styrelseledamot i bland annat Statens Museer för Världskultur, Föreningen Konsthantverkets Vänner och Föreningen Svensk Form. Ted Hesselbom har bland annat skrivit boken U-design som handlar om design som ett verktyg för att bekämpa fattigdom och främja demokrati.

– Jag är imponerad av den kulturpolitiska ambitionen i Sigtuna kommun. Det i kombination med museets kulturhistoriskt och arkeologiskt viktiga samlingar ger oss goda möjligheter att skapa positiv utveckling, säger Ted Hesselbom.

Vi säger varmt välkommen Ted!

 

Lämna en kommentar