Ny pendeltågsstation till Arlanda

Sigtuna får ny pendeltågsstation på Arlanda

Den 9 december öppnar pendeltågstrafiken till Arlanda. Därmed får Sigtuna sin tredje pendeltågstation, vid sidan av Märsta och Rosersberg. Pendeln kommer nu att gå från Stockholm C till Arlanda C och vidare till Uppsala. Den nya trafiken är ett samarbete mellan Stockholms Lokaltrafik och Upplands Lokaltrafik i syfte att förbättra kollektivtrafiken och öka resandet över länsgränsen. I och med att pendeltågstrafiken förlängs blir Arlanda och även Knivsta och Uppsala nya pendeltågsstationer. För Sigtuna, som Arlandas hemkommun, är det en viktig nyhet att det blir ännu enklare att nå vår flygplats från flera stationer i pendeltågsnätet. Stationsentrén i Sky City på Arlanda byggs om för att kunna välkomna fler resenärer. Stationen ska bli synligare och få nya spärrar. Tolv nya pendeltåg har inhandlats för att klara den kraftigt utökade trafiken. Mer info om Pendeltågen till Arlanda C finner man hos SL: priser & tidtabell http://sl.se/sv/Om-SL/Nyheter/Ny-pendeltagslinje-till-Arlanda-och-Uppsala-startar-pa-sondag/ 

Lämna en kommentar