Julstämning & webbutställning

Lagom till advent höjer Sigtuna Museum julstämningen med sitt söta julbord på Café Lilla Fördärfvet. Caféet, som endast håller öppet under speciella högtider, dukar traditionsenligt upp med hembakade godsaker i den röda 1700-talslängan. Passa på att besöka en av Sigtunas juveler och njut av hembakade bullar i en värmande atmosfär.

På Lundströmska gården står granen så grann och utsmyckad med hemgjord pynt. I taket hänger vackra girlanger och bordet står dukat med kaffe och kakor. Här känns dofterna och smakerna från familjen Lundströms julfirande för snart hundra år sedan. Hälsa på gården med anor från 1600-talet där tiden stått stilla i decennier.

Sigtuna syns även med sina vackra vinterbilder på webbutställningen Network of Museums in the Baltic. Utställningen finns på: http://balticmuseums.ning.com/page/sigtuna

2:a advent
Julcafé Lilla Fördärfvet
Öppet kl. 11.00-16.00

Jul på Lundströmska gården

Öppet kl. 12.00-16.00

3:e advent
Julcafé Lilla Fördärfvet
Öppet kl. 11.00-16.00

 

Lämna en kommentar