Sigtuna Litteraturfestival växer

Sigtuna Litteraturfestival utökas till två dagar 2013

Sedan starten har visionen varit målinriktad: år 2020 skall Sigtuna Litteraturfestival vara Skandinaviens ledande litteraturfestival. Till premiärdagen i augusti kom 1300 besökare och succén lät inte vänta på sig. Dagen kantades av läslust och berättarglädje som spred sig över staden och genom livestreaming till resten av världen.

Nu tar vi ytterligare ett steg och förlänger Sigtuna Litteraturfestival till två dagar, den 17-18 augusti 2013. Möten, samtal och internationella och nationella författarmöten står på programmet.

Ambitionen är att Sigtuna skall bli den främsta litteraturfestivalstaden i Skandinavien, en naturlig knutpunkt för tankar och idéer. Värdeorden inför nästa år är tydliga vägledare: kvalitet, intimitet och angelägenhet skall locka till tankeväckande samtal. För att skaffa ännu mer kunskap vände vi blickarna till inspirationskällan Storbritannien.

Festivalstäderna Edinburgh och Cheltenham är internationella pionjärer bland prestigefyllda festivaler. Till städerna kommer årligen både Nobelpristagare, forskare, musiker och historiker. För Destination Sigtunas del sågs det som ett ypperligt tillfälle för benchmarking och nya intryck. I oktober åkte därför Destination Sigtuna till de prestigefyllda städerna för att personligen möta arrangörerna. Resan har gett både kunskap och möjligheter inför kommande litteraturfestivaler i Sigtuna stad.

Sigtuna Litteraturfestival är ett samarbete mellan aktörerna Destination Sigtuna, Brombergs Bokförlag och Tällberg Foundation.

 

Lämna en kommentar