Clarion Hotel Arlanda Airport slår upp portarna

Idag 1 november 2012 öppnar Clarion Hotel Arlanda Airport, den största satsningen inom Clarion Hotels. Den stolta vd:n Johan Svensson välkomnade i veckan 60 nyfikna journalister. Med nyinköpta säkerhetshjälmar och skyddsvästar fick besökarna göra entré i den ståtliga byggnaden av glas och granit.

I hotellets reception tog ägaren Petter A. Stordalen emot med hotellpersonal i ett hav av champagne och snittar. Ägaren av Nordic Choice Hotels beskrev invigningen som ”drömmarnas teater för en hotellägare”. I och med invigningen blir hotellimperiet Sveriges största. Sigtunas hotellutbud utökas nu med ytterligare 414 rum och 44 konferensrum.

Flygledartornet har stått som inspirationskälla för byggnadens arkitektur. Satsningen på miljö och hållbarhet genomsyrar hela projektet, från val av konst till det nya matkonceptet. Byggnaden kommer att certifiera sig och klara kraven för Green Building. Under rundvandringen fanns inredningsarkitekten Anders Björkén, som stått för idé, ritning och inredning på plats för att visa en av hotellens sviter. Utsikten över landningsbanan och flygledartornet var överraskande tyst; rummen är väl isolerade och sömnsäkra.

På våning 12 bjöd restaurang Kitchen & Table Brasseri and Bar på en meny influerad av Manhattans internationella utbud med närproducerade svenska råvaror från Sigtunas gårdar. Skaparen, mästerkocken Marcus Samuelsson, bjöd på en riktig smakresa; blomkålssoppa med svamp, tandoorirökt lax och oxfilé. Småbitar från dessertmenyn fick stå som en himmelsk avslutning på smygtitten.

www.clarionarlanda.se

Clarion Hotel Arlanda Airport är också del av Sigtunas samarbete för en hållbar destination, där 14 hotell- och konferensanläggningar tillsammans med Destination Sigtuna och Stockholm Arlanda Airport samarbetar med hållbarhetsfrågor. Hotellet erbjuder 5 laddstolpar med gratis el för elbilar varav 3 inomhus och 2 utomhus. Dessutom klimatkompenserar hotellet genom skogsplantering i Malawi som drivs av Clinton Development Initiative (CDI) och WWF.

 

Lämna en kommentar