Sigtuna Litteraturfestival vidgar sina vyer

Efter månader av planering och flitigt arbete var glädjen stor efter premiären av Sigtuna Litteraturfestival i augusti. Över 1000 personer besökte festivalen som hyllade läslust och berättarglädje. Succén var ett faktum och som inspiration till nästa år besökte Destination Sigtuna Cheltenham Literature Festival den 5-6 oktober.

Från början var engelska Cheltenham känd som en kurort med ett välkänt spa. Staden bär, precis som Sigtuna, på en särskild historia som speglas både i arkitektur och kulturutbud. I takt med litteraturfestivalens framgång, har Cheltenham blivit internationellt omtalad som världsledande bland prestigefyllda litteraturevenemang.

Cheltenham Literature Festival är också världens äldsta festival med 63 år på nacken. 1949 arrangerades första festivalen genom ett samarbete mellan en lokal författare, skådespelare, poet och direktören för stadens SPA.

Vårt besök var fyllt av inspiration med många intressanta möten för att utveckla och förbättra Sigtunas egen litteraturfestival. Nu ser vi med stor spänning fram emot att förverkliga idéerna och presentera ett än mer utvecklat och nyskapande arrangemang av Sigtuna Litteraturfestival 2013.

 

För mer information om Sigtuna Litteraturfestival, besök:

http://sigtunalitteraturfestival.se/

Lämna en kommentar