300 000 bin har flyttat till Sigtuna!

Sigtuna har fått ett nytt rekordtillskott av besökare. Nu checkar våra hotell- och konferensanläggningar in 300 000 nya bi-gäster i våra första 12 bikupor fördelade på 10 aktörer. Sigtuna blir därmed den första destinationen att gemensamt satsa på biodling.

Sigtunas hotell- och konferensanläggningar fortsätter sitt arbete för att skapa en hållbar destination genom att bidra till biologisk mångfald. I sommar har 10 av våra anläggningar fått sina första egna bikupor, som tillsammans huserar ca 300 000 bin av arten Ligustica. Och fler hotell kommer att följa. Tillsammans med det lokala företaget Biman skapas nu en rikare flora och lokalt producerad honung.

Biodlingar har stor inverkan på att öka den biologiska mångfalden. Cirka 70 procent av allt vi människor äter är beroende av att det finns pollinerande insekter.

Tidigare har det hållbara samarbetet mellan hotell- och konferensanläggningarna bl a resulterat i att man beräknar sin klimatpåverkan, arbetar för att minska koldioxidutsläppen samt har gemensamt kompenserat återstående utsläpp med trädplantering utifrån en agroforestrymodell i Malawi. Dessutom är de 1,2 miljoner koppar kaffe som man årligen serverar från och med i år ekologiska på samtliga anläggningar. En majoritet av anläggningarna är även Svanenmärkta sedan tidigare. Sigtuna är också en Fair Trade City.

Dessa hotell har bikupor:
1909 Sigtuna Stads Hotell, Destination Sigtuna, Ibis Hotel Arlanda, IFL Kämpasten, Hotell Kristina, Radisson Blu Arlandia Hotel, Radisson Blu SkyCity Hotel, Sigtunahöjden Hotell & Konferens, Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens samt Stora Brännbo Konferens och Hotell.

Lämna en kommentar