En båttestares upplevelse

En av Sigtunas facebookvänner Katarina Forsberg var i helgen båtturstestare Sigtuna – Skokloster ToR. Katarina tog med sin brorsson och sambo på en dagstur till Skokloster, som bjöd på medeltidsdagar. 

Under den soliga båtfärden genom Mälaren avnjöts både färska räksmörgåsar med bubbel. Väl framme hade det vackra slottsområdet omvandlats till medeltidsby med bland annat tornerspel, skådespel, musikanter och medeltidsmat.

Läs Katarinas personligt skrivna berättelse med bilder och bli inspirerade av vad Sigtuna med omnejd har att erbjuda!

Katarinas topp 5:
Att se den vackra sjövägen från Sigtuna till Skokloster är något man sällan gör.

Guide på båten. Marie berättade om varför olika saker heter som det gör och vad vi såg på vägen till och från Skokloster.
Båttestare Sigtuna- Skokloster
Sofia gav oss en guidad tur i slottet som ingick i biljettpriset för båtturen. Bra guidning för både vuxna och barn.
Stort grönområde i Skokloster där det är lätt att hitta sitt eget favoritställe att bara sitta och ta det lugnt på, eller ta med en boll och spela med barnen. Det går bra att ta med sig eget fika, eller så finns det caféer. 
Det går även att besöka kyrkan från 1300-talet. Annars går det bra att åka som vi gjorde när det var medeltidsveckan och prova på att skjuta med vapen från medeltiden, titta på teater eller att bara äta gott.

Utbudet av mat, dryck och fika ombord på båten.

Tack Katarina för att du delade med dig av dina bilder och topp 5.

Vill du också åka till Skokloster? Båten går från Sigtuna hamn kl 11.55 (kom gärna något tidigt), onsdag-söndag t.o.m. den 19 augusti. Pris: 150 kr och då ingår guidad tur. Boka på www.stromma.se

Båttestare Sigtuna- Skokloster

Båttestare Sigtuna- Skokloster

Lämna en kommentar