De har det roligaste sommarjobbet!

Roligaste sommarjobbet är ett projekt där gymnasieelever får möjlighet att starta ett eget företag i sommar. Detta är en sorts fördjupning inom UF (ung företagare) som finns som kurs på gymnasiet. Sigtuna kommun finansierar detta och i år fanns det 30 platser som man kunde ansöka till.

Sommarlovsentreprenörer

Ungdomarna får utbildning i företagandets grunder samt daglig handledning av en personlig coach. För Sigtunaungdomarna startade med en kick off-vecka på Sigtunahöjden där fick dom lära sig marknadsföring, ekonomi, försäljning samt affärsidéarbete och mycket annat som kan vara till nytta när man ska starta ett företag. De kommande tre veckorna (v28-31) får dom prova att driva den affärsidé som tagits fram under kick off-veckan. Dessutom får alla deltagare i 2000 kr i startkapital för att investera i sitt nya företag, dessa pengar ska/bör växa undertiden man driver sitt sommarjobb.

Företagspresentationer

Vi på Destination Sigtuna tycker att Roligaste Sommarjobbet” är ett fantastiskt initiativ och stöttar självklart dessa ungdomar. Nedan kommer vi presentera några av dessa företag som skapats av våra fantastiska sommarlovsentreprenörer. De nya entreprenörerna får själva ta kontakt med oss för att marknadsföra sitt företag. Vi ber dom sända in en presentation om sig själva och företaget samt bild och hur man gör för att anlita dom.

 

Roligaste Sommarjobbet

Bemanningsföretag

Vi är Martin 18 år, Preet 18 år och Wafa 19 år.

Vi har startat ett ”Bemanningsföretag” för 100 kr/h per person erbjuder vi allt från att putsa fönster till ansiktsmålning för barn.

Vårt mål är att få ihop 15 000 kr där startkapitalet är inräknat, vilket betyder att när detta sommarlovsprojekt är över borde vi ha tjänat 5000 kronor var. Dock är inte pengar allt, utan vi vill också få erfarenhet och kunskap hur man driver ett eget företag. Sedan får man inte glömma det absolut viktigaste är att vi ska ha roligt under dessa veckor, projektet heter ju ”Roligaste sommarjobbet” av en anledning…

Om läser detta och behöver vår hjälp med vad som helst eller ska anordna ett barnkalas och är i behov av en ansiktmålare. Tveka inte att kontakta oss 0737 17 08 65. Vi hjälper gärna till!

 

 Sigtuna by the sea

Roligaste Sommarjobbet

Vi, Joel, Harald & Sebastian erbjuder guidade båtturer på Sigtunafjärden för invånare och turister

På bilden ser ni våra första kunder, ett Italiensk pressbesök från Italiensk TV som filmade för ett reseprogram om Destinationen Sigtuna.

Våra Båtturer

Halvdags expedition
Njut av allt Sigtunafjärden har att erbjuda under en halvdag,
mat ingår. 550:- /person

Skokloster ToR
Resa till  Skokloster Slott, där får du möjlighet att utforska detta fantastiska slott under 2h och sedan tar vi dig tillbaka till Sigtuna. 350:- /person

Nordic Light
En härlig kvällstur på sigtunafjärden.
200:-/person

Tidig Morgon
Njut av den vackra soluppgången över Sigtuna
200:-/person 

Boka din båttur via mobil 0727 27 02 34 samma dag.
(Vi tar kreditort)

Lämna en kommentar