Sveriges första mobilhotell

Destination Sigtuna har öppnat Sveriges första mobilhotell

Dags att ladda batteriet?

Här i Sigtuna kan du sova i en jumbojet, kungligt, femstjärnigt eller bara alldeles utmärkt på någon av destinationens 20 hotell- och konferensanläggningar på Arlanda, i Märsta, Rosersberg eller Sigtuna. Nu finns ytterligare ett hotell -för mobiltelefoner.

– Det känns roligt att öppna Sveriges första mobilhotell. Nu kan du checka in din mobil på vår turistbyrå i Sigtuna stad. Vi står redo med laddare och grön ström – free of charge, så kan du själv ge dig ut på stadens gator och roa dig med annat, säger Camilla Zedendahl, vd på Destination Sigtuna AB.

Välkommen att ladda batterierna
På Turistbyrån i Sigtuna Stad erbjuder vi nu mobilladdare för alla typer av mobiler.
När batteriet tryter kan du nu utan kostnad checka in din mobil för laddning medan du besöker Sveriges första stad.

 

Om att bo och mötas i Sigtuna
Sveriges första mobilhotell öppnar på turistbyrån i Sigtuna stad idag den 1 februari. Inom destinationen Sigtuna är hotell- och konferensnäringen stark. Sedan 2009 har de tillsammans med Stockholm Arlanda Airport och Destination Sigtuna arbetat tillsammans för att skapa en hållbar utveckling för destinationen, något som prisade med ”Ecologistic Award 2011”.

Med över 500 000 gästnätter per år ligger destinationen Sigtuna på fjärde plats i Sverige när det gäller hotellnätter. Här finns 2 600 bäddar fördelat på 20 hotell inom 15 minuter från Arlanda. 1 november tillkommer 414 rum. Besöksnäringen omsätter nästan 2 miljarder kronor årligen och ger arbete åt ca 1 500 årssysselsatta (exkl Stockholm Arlanda Airport). Det är mer än omsättningen i många svenska län. Besöksnäringsomsättningen inklusive Stockholm Arlanda Airport uppgår till ca 22 miljarder kronor.

Lämna en kommentar