Gratis Tällbergkonsert på Steninge 9 maj

I Sigtuna, Sveriges första stad, är globalisering inget nytt. Det hyllar Tällberg Foundation i en gratis konsert på Steninge slott med musik, scenkonst och berättelser om Sverige.

För tusen år sedan sammanflöt främmande kristen religion och politiska modeller från Västeuropa med Mälardalens jordbrukssamhälle i Sigtuna. Utveckling har alltid vilat på öppenhet mot det nya. I samma anda bjuder Tällberg Foundation i samarbete med Sigtuna kommun in allmänheten till konserten Svenska Berättelser den 9 maj kl 18:30.

Medverkande under kvällen bl.a:

Özz Nujen

Sousou & Maher – Sousou är en av världens få kvinnliga koraspelare. Hon har rötterna i Skåne men lever nu halvårsvis i Senegal tillsammans med Maher, som föddes till koraspelare.

Systrarna Sahin med Shapor Bastansiar, Moshtagh Feizyabi och Pedram Rebaz Shahlai – De fem systrarnas musicerande började när de var barn hemma i Tunceli, Turkiet. Med inspiration från sin morfar, som sägs vara 110 år gammal, för de idag den alevitiska traditionen vidare i Sverige.

Sigtuna sångensemble och musiker från Sigtuna kammarensemble

Dilsa Demirbag-Sten, Berättarministeriet

Petter Hellström, historiker, Uppsala Universitet

Konserten är en del av Tällbergmötet Nya vägar och nya handslag som samlar politiker, opinionsbildare och företagsledare för att diskutera framgångsrik samhällsutveckling och hur vi tillsammans bygger Sverige. Syftet med aftonkonserten är att ytterligare bredda perspektiven kring Sveriges väg framåt genom musik och reflektioner som belyser olika bilder av vårt land, dess historia och identiteter.

Nya vägar och nya handslag genomförs av Tällberg Foundation i partnerskap med Sigtuna kommun. Några veckor senare står Tällberg Foundation värd för Sveriges viktigaste återkommande globala möte, Tällberg Forum. I år äger Tällberg Forum rum den 14-17 juni i Tällberg i Dalarna.

www.tallbergfoundation.org och Tällberg Foundation contributors.

Lämna en kommentar