Käka puck eller klämma en finne …

Svenska Hälsocampen dag 6, pass 13/17 pass + 1!

Hur kunde jag räkna så fel – det är ju 18 pass på en vecka. Inte 17. Kan det vara så att jag förträngt det pass som alla bävar för – den avslutande backträning med Martin Lidberg på söndag? (Trots att jag är stolt över att vi har så många idrottsanläggningar och att man kan utöva nästa alla sporter i Sigtuna, känns det just nu ganska skönt att Sigtuna inte har någon slalombacke att springa backtärning uppför…)

Men nu gäller det att ladda om. För det är mycket hjärna i träning, mycket inställning för att klara av att kämpa ända till slutet. Även om slutet inte ligger där man tänkt sig. Jag måste bli bättra på att räkna.

Men det är inte bara hjärnan som ska vara med – kroppen måste funka också. Igår kväll var det vår egen Lelle Gedins tur att hålla föredrag om kiropraktik. För er som inte känner Lelle, så är han en av Sveriges absolut främsta kiropraktorer. Han har jobbat med våra landslag i hockey, brottning, handboll, motorcross m fl, är djupt engagerad vid Skandinaviska Kiropraktorhögskolan och han är vår! En sigtunabo med ett fantastiskt engagemang i Sigtuna IF bakom sig och sin egna klinik i Märsta.

Hur hänger vi ihop egentligen? Lelle ge svar. Och det gör även fem av de blivande kiropraktorerna – Johan, Tim, Eric (Engström som spelat handboll för Skånela – coolt) , Emilie och Atle som närmar sig slutet av sina 5 års utbildning. Och jösses vad de kan mycket. Och så väl de kan förklara för oss lekmän. Vi lär oss alla lite mer om hur våra kroppar fungerar för varje dag. 6:e dagen av hård träning känns i musklerna. Och nu börjar våra krämpor faktiskt – på riktigt – likna elitidrottarnas. Bara det är värt smärtan för mig.

Smärta kan uppfattas på olika sätt har jag lärt mig av Lelle. Jag tar till hockeylandslaget som förebild och sätter min måttstock från ”käka puck” till att ”klämma en finne”. Efter min just avslutade behandling gör jag bedömningen att jag närmar mig den senare. Skönt!

Men nu är det dags för pass 14. Simning på Sigtuna Fritidscenter. Nu kör vi!

Lämna en kommentar