Svenska Hälsocampen i Sigtuna

Svenska Hälsocampen 2012 i Sigtuna, dag 4, 7/17 pass avklarade

Doften av liniment ligger tung i korridoren när jag vaggande tar mig tillbaka till mitt rum. Sist jag ankade mig fram så här var jag i nionde månaden. Då visste man att det snart skulle gå över. Men det vet jag nog kanske faktiskt denna gång också. Nya kompisen Jonny från Kiruna ligger lite före mig i träning – och hans träningsverk har börjat släppa. Jag tolkar det som att kroppen har gett upp. Denna finner ingen anledning att kämpa emot längre. Det finns hopp alltså.
Och så finns ju Emilie! Underbara, sprudlande och så imponerande kompetenta Emilie! Hon lindrar varje krämpa lugnt, metodiskt, med ett stort kunnande och en smittande charm. Beskrivs bäst i bilder:

  

Om henne och alla andra duktiga 5:e års studenter från kiropraktorhögskolan – skulle jag kunna skriva hur mycket som helst. Men jag måste återkomma i ämnet. För nu ska jag skriva om TRX!

Vi lämnade Hotell Kristina och siktade på Stora Brännbo Konferens och Hotell. (För er som inte vet det vill jag bara inflika att Sigtuna är Sveriges fjärde största hotelldestination! Våra över 20 hotell står värd för över 500 000 hotellövernattingar per år – motsvarande ett helt Göteborg kommer och bor över i vår kommun med våra 41 000 invånare. Endast Sveriges tre storstäder kan slå oss i faktiskt antal.
Så vi har inte bara mycket träningsmöjligheter, tillgång till böcker och kultur. Vi har även tusentals nybäddade sköna hotellsängar att välja mellan.)

Jag säger bara TRX! Hjalmar och Marika från Time Out, som håller
till på Stora Brännbo här i Sigtuna, introducerade en för mig ny träningsform. Med hjälp av den egna kroppsvikten och banden ni ser
i bakgrunden fick vi en rejäl genomkörare av kroppen. Likt hjältarna från Matrix svingade vi oss säkert och kontrollerat upp och ner från marken för att undvika fiendernas kulor. Jätteroligt! Och jag som håller till i Sigtuna kan fortsätta gå på TRX på TimeOut varje tisdag framöver. Vilken lyx! Jag kan rekommendera alla att komma och prova.

Och vad betyder TRX? Ingen aning, men kanske är det så att resultatet är att man blir nästan lika stark som den farligaste av dinosarier.

Lämna en kommentar