Har Ben Johnson flyttat till Sigtuna…?

Hälsocampen, dag 3, pass 5/17

… eller är det bara Hälsocampen som tränar löpträning? Jag har alltid trott att det bara är att spring av bara sjutton. Och länga steget – men nej! Korta snabba steg ska det vara. Och tån i först – inte hälen.

Jag får springa ner till Petra på Sigtuna Sport och Uteliv och köpa nya skor. Eller kanske inte. Löpträning gör sig bäst barfota och vi bangar inte. Vad är väl lite blött och kallt när man ska bli proffs på löpning? Av med skorna – tå häl tå, så ska man tänka (och helst göra). Trodde ni att en manometer håller takten när man spelar piano? Åh nej, den ska man nu har när man springer – taktfast 180 steg i minuten. Manometern har nu laddats ner i telefonen. Ben Johnson, here we come …

Min favoritdel i föreläsning och den praktiska träningen är konstaterandet att vi som aldrig sprungit har en fördel. Vi har ingen gammal ”hålen i först-teknik” att träna bort. Alltid något att glädjas åt inför den intervallträning som följde…

 

 

Nu en test – före och efter bilder på de fantastiska underbara kämparna från Sigtuna som inspirerar oss andra – Pernilla Olsen och Svetlana Olofsson. Kan ni gissa viken är tagen före intervallerna och vilken som tagits efter?

Eftermiddagen går i Martin Lidberg tempo – återkommer om detta.

 

Lämna en kommentar