Förbjudet att måla tånaglar under träning

Svenska Hälsocampen i Sigtuna, dag 3, avklarade pass 6/17

Dag tre är över. Kommer att somna som en stock. Efter Karna Wibergs löpträning följde Martin Lidbergs parträning – i två timmar. Inga vikter, inga maskiner – bara en partner. Jag och Hotell Kristinas egna Pernilla Olsen utmanade varandra. Vi har slitit, rivit och klivit på varandra. Och sporrat varandra att ta i lite till … och lite till… Man klarar mer än vad man tror, det har jag – och flera med mig, lärt oss denna dag. När man jobbar i lag kan man bara inte ge upp. Det går helt enkelt inte. Alla kämpade till sista blodsdroppen.

När jag efter passet upptäckte att jag rullat ihop mattan jag fått under streatchingen åt fel håll, kändes det nära nog oöverstigligt. Tänk att vara tvungen att rulla ut den och rulla ihop den en gång till. En ovanlig, men härlig känsla: helt slutkörd!

Men som Martin förklarade under sitt inspirerande föredrag som avslutade kvällen – kul på träning, tråkigt på tävling … (en sanning med modifikation, man får ha kul, men inte bara kul). Eller, det gäller att utnyttja träningstiden på allvar och inte fuska. Eller man får inte måla tånaglarna mellan seten, för då ger det ingen effekt. Alla här kör för fullt, hela tiden. Det är så roligt.

Martin har skrivit en bok om parträning – som han har laddat med 150 olika övningar (kändes som vi gjorde alla, flera gånger om idag.) Så spring in till Sigtuna Bokhandel och köp eller beställ. Och hittar du inte boken där finns biblioteken i Märsta, Rosersberg, Valsta och Sigtuna stad. Vi har inte bara idrottsanläggningar. Vi har tillgång till böcker också – överallt hos oss. Ytterligare en sak som är häftigt med Sigtuna!

 

Nu ska jag visualisera den goda frukosten jag tänker äta när jag vaknar. Så här ska den se ut.

Lämna en kommentar