Innebandylandslaget gästar Sigtuna

Vår Praktikant Anton har varit på Innebandylandslagets öppnaträning i Sigtuna

Torsdagen den 2 Februari samlades det svenska Innebandylandslaget (herrar)
i Prästängarnas sportanläggning ”Prästängshallen” för att träna ihop innan de den
4 februari går ut på plan mot starka Finland i den årliga Finnkampen.

Hallen gästades av både innebandyintresserade Sigtunabor samt ett helt lag ifrån Vaxholm(P99). Totalt besökte cirka 500-600 personer hallen för att få se en glimt av landslagsspelarna. Sverige, som vann förra årets finnkamp, såg rejält peppade ut när de inledde träningen och det syntes på lång väg att spelarna trivs tillsammans, det skämtades glatt mellan de intensiva övningarna och humöret var på topp.

Laget stannar i Sigtuna i 3 dagar, vid sidan av planen gick lagledaren Claes Persson fram och tillbaka och iakttog spelarnas insatser, vi passade på att fråga varför de valt just Sigtuna. ”Spelarna i laget spelar och bor så utspritt i landet så Sigtuna passade oss perfekt. Det är en lugn stad som ligger bra geografiskt och med direkt anslutning till Arlanda Flygplats. Spelarna behöver samlas på en lugn plats så de kan träna under dagen och sedan koppla av ordentligt, därför valde vi att bo och äta på 32 Rum och Kök, det är en trevlig och trygg miljö som spelarna kan koppla av i och deras matsedel lockade. Den nybyggda idrottsanläggningen har även en del i spelet, den har hög klass och Sigtunaborna ska vara glada över att ha fått en sådan fin anläggning.”

Laget hade totalt fem träningspass under sina tre dagar i Sigtuna, under dessa dagar äter de även 5 ordentliga, regelbundna mål om dagen på 32 Rum och Kök där dom även bodde.

 

Lämna en kommentar