Vikingarännet, Tjejränn, Kortis och Månskenstur

Snart är det dags för Vikingarännet, världens största skridskotävling på naturis. I år lanserar Vikingarännet ett Tjejränn med start i Sigtuna och en kortare variant öppen för alla, Kortis – med mål i Sigtuna. Som vanligt är det först till första staden som gäller. Utöver spurtpris bjuder Sigtuna och Stockholm Arlanda Airport på vikingastämning på isen, varma drycker och hejande åskådare.

Vikingarännet genomförs antingen söndagen den 19 februari med start i Skarholmen Uppsala. Beräknad tid för elitklassens passering av Sigtuna stad är beräknad till strax före klockan 9.00 och priser delas ut till förste Vikingarännetåkaren som når Sigtuna, samt vinnaren av kortdistanssträckan Kortis som har sin målgång i Sigtuna. Förutom priser bjuder Destination Sigtuna i samarbete med Sigtuna kommun och Stockholm Arlanda Airport på vikingastämning ute på isen med öppna eldar och förtäring. På åkarstationen bjuds på varm dryck.

Missa inte heller Månskensskridskor på Sigtunafjärden lördagen den 4 februari kl.17-21 med start vid Ångbåtsbryggan. Över 200 marschaller är tända på isen och alla är välkomna att åka skridskor eller promenera och njuta av isen och marschallerna. Mat och dryck finns att köpa på Våfflan.

Kom ihåg att alltid kolla upp isens status och att alltid ha med ispiggar, stav, ombyte och annan skyddsutrustning. All skridskoåkning sker på egen risk. För mer information om isarnas status se www.vikingarannet.se

Lämna en kommentar