Belgisk TV filmar i Sigtuna

Nu på måndag den 23 januari kommer den belgiska tv-kanalen “Eén” till Stora torget i Sigtuna för att göra ett reportage om svenskar som bor runt Stockholm. Nu söks 15-talet Sigtunabor som kan dela dela med sig av sin historia!
Reportaget heter “Man bijt hond” och spelas in i en stor husbil. Husbilen kommer stå i Sigtuna i 1-2 dagar. Syftet är att så många som möjligt ska kunna komma dit (mellan 15- 20 personer om dagen) och berätta något framför kameran. Personen som blir intervjuad avgör själv vad han/hon berättar och hur länge intervjun tar, det kan vara allt från 5 minuter till en halv timme och man kan prata om allt mellan himmel och jord. Intervjuerna sker i husbilen som är inredd som ett vardagsrum och om du vill visa något fint eller roligt, kan de även filma detta.

Intervjun kan handla om allt mellan himmel och jord:
Något roligt som man har varit med om, något om Sigtuna och dess invånare, något som man håller på med, en rolig berättelse om en bekant/granne/kompis…, ett jobb som man haft förut/som man skulle vilja ha/som man absolut inte skulle vilja ha, lite historia om byn/staden där man bor/har bott/skulle vilja bo/känner någon, något om ens familj/släkt, något om ens barndom, något om ens drömresmål, något om svenska traditioner, något om huset/lägenheten som man bor i, vad man tycker om något, vad man gillar/inte gillar, ens fritidsintressen, vart i världen som man (ej) har åkt, något om ens första kärlek, en spontan berättelse helt enkelt.

Alla är välkomna!

Här är några exempel på tidigare reportage:

Lämna en kommentar