Arlanda Express vinner pris igen

Arlanda Express Framtidståg har utsetts till årets bästa projekt bland snabbtåg till och från en flygplats och fick därför motta priset Global AirRail Award.
Global AirRail Award är det andra priset Arlanda Express Framtidståg vinner inom en månad. Arlanda Express mottog Global AirRail Award i går kväll på den internationella konferensen Future of AirRail – Innovations & Modern Technologies i Riga, där Arlanda Express VD Per Thorstenson var en av huvudtalarna.

– Det är unikt och ett stort erkännande att ett svenskt järnvägsföretag rankas bland de främsta i världen. Det här sätter en gång för alla Arlanda Express på världskartan, säger Per Thorstenson, vd Arlanda Express.

Global AirRail Award är ett nyinstiftat pris. I tävlingen deltog 31 finalister i 10 kategorier från 13 länder.

Global AirRail Award är det andra priset Framtidståget vinner inom loppet av en månad. I slutet av april vann Framtidståget det internationellt ansedda red dot design award i kategorin bästa produkt design 2011.

För att öka kapaciteten beslöt Arlanda Express i samband med företagets 10-årsjubileum 2009 att bygga om samtliga tåg. Samtidigt ville Arlanda Express också sätta en ny standard för tågresande. Designen på Framtidståget skulle syfta till att skapa en positiv effektiv i samhället, för resenärerna och för miljön.

Fyra Framtidståg är klara och i trafik, det femte tas i bruk i slutet av maj och de två sista senare i år.

Lämna en kommentar