Rekordmånga besökare i Sveriges största turistbyrå

Förra året besökte 1,4 miljoner resenärer Arlanda Visitor Center i Terminal 5 på Arlanda. Det är en ökning med 60 procent jämfört med året innan. Flygplatsens turistbyrå är därmed den mest välbesökta i Sverige.

– Målet för 2010 var att få en miljon besökare. Ökningen med 60 procent till 1,4 miljoner besökare är betydligt bättre än vad vi vågade hoppas på. Fler har upptäckt Arlanda Visitor Center, vi har blivit mer kända bland resenärerna. Samarbetet med turistnäringen i regionen har helt klart hjälpt till, säger Gunnar Salomonsson, chef för Swedavia Passenger Services på Stockholm-Arlanda Airport.

Totalt hade Arlanda 17 miljoner resenärer under 2010, en ökning med sex procent jämfört med 2009. Arlanda Visitor Centers besökare utgör ett tvärsnitt av flygplatsens resenärer.

– Under sommaren och på helgerna är de flesta besökare Stockholmsturister. Under vardagarna är det affärsresenärer. Många passar även på att besöka lokalen under natten, då den är öppen men obemannad, säger Gunnar Salomonsson.

Om Arlanda Visitor Center
Arlanda Visitor Center drivs i samarbete mellan Swedavia, Stockholm Visitors Board och Destination Sigtuna. Förutom flygplats- och turistinformation säljs även biljetter till Arlanda Express, Flygbussarna, Storstockholms lokaltrafik, Upplands lokaltrafik och Swebus. Här säljs också biljetter till båtturer med Strömma Kanalbolaget. Arlanda Visitor Center erbjuder ett stort utbud av turistbroschyrer.
Terminal 2 har ett Arlanda Visitor Center i miniformat som tillhandahåller samma produktutbud.

Lämna en kommentar