Bild 1 av 6

Stora Brännbo Konferens & Hotell

Stora Brännbovägen 2
193 22 Sigtuna
+46 8 592 575 00
info@storabrannbo.se
storabrannbo.se

Visa karta

Stora Brännbo

Stora Brännbo Konferens & Hotell är mötesplatsen mitt i Sigtuna med genuint skandinavisk atmosfär och en bevarad arkitektur från klassiskt 50-tal. Endast 15 minuter från Arlanda, mitt emellan Stockholm och Uppsala, ett perfekt läge för att hålla utbildning och konferera på historisk mark. Oavsett hur du möts hos oss så hoppas vi att du låter dig inspireras av vår fantastiska natursköna miljö. Det är vårt fokus att alltid finnas till hands för att skapa det perfekta mötet.

Här finner du bekvämligheten och den extra omtanke som gör din vistelse vilsam. 101 Hotellrum, 36 möteslokaler och en KRAV-märkt restaurang som kan ta emot 160 personer. Lokalerna är inredda i ljusa och rena färger med en känsla för de nordiska träslagen. Här finns en yogastudio, stort välutrustat gym, bastu och jacuzzi. Du har nära till Sigtuna stad, natur, motionsspår och bad.
Stora Brännbo ägs och drivs i privat regi. Det bidrar till ett stort personligt engagemang som är en del av våra framgångar. Stora Brännbo är en Svanenmärkt klimatneutral konferensanläggning och utvald av Svenska möten, tillhör IACC och Destination Sigtuna.

Välkommen till Stora Brännbo – när mötet är viktigt!

Restaurang

Det svenska matarvet står oss varmt om hjärtat och är något vi måste vårda. Vi vill göra måltiden till en upplevelse för dig som gäst, en frizon från det hårda arbete som ni lägger ner under er tid hos oss.

Vi har en KRAV-märkt restaurang och lagar allt från grunden. Vi väljer råvaror med omsorg från våra leverantörer, där kvalitet och hållbar produktion är nyckelord för oss. Att vi sedan lägger med tid, kärlek och omsorg på den maten vi lagar, gör att du som gäst får en måltidsupplevelse att ta med dig härifrån.

Frukost, lunch och middag på Stora Brännbo vardagar under våren och hösten:
Frukostbuffén innehåller färskt bröd bakat i vårt eget bageri, juicer, kallskuret pålägg, äggröra och bacon, m.m. Vid bra väder går det att sitta vid uteserveringen. Måndag – fredag mellan kl. 7:00-9:30. Pris: 175 kr/person.

På vardagarna erbjuder vi en skandinavisk lunchbuffé med flera goda förrätter, sallader, soppa med nygräddat bröd och ost samt varmrätt, kaffe & något sött till. Måndag-fredag kl. 11:30 – 13:00. Pris: 185 kr/person.

Vägra vardagen och unna dig själv en trerätters middag med skandinaviskt tema. Våra duktiga hovmästare hjälper dig att hitta den rätta dryckeskombinationen till din måltid! Måndag – torsdag från kl. 18:00. Pris: 485 kr/person.

Mousserande provningar på Stora Brännbo:
Tisdagar tar våra Sommelierer vid och guidar om den ädlaste av drycker – Mousserande vin! Mellan klockan 16.30-17.30 berättar vi om de olika produktionssätten, smakerna och sorterna man finner i handeln. Ingen föranmälan krävs för mindre sällskap men är ni fler än 10 personer ser vi gärna att ni säger till i förväg. Samling i Baren vid Restaurangen Pris 50:-/ pers. Passa på att dra med kompisarna och stanna på en matbit efteråt, kanske hittar ni något på vår barmeny som ni vill prova till ert favorit-mousserande?

Ölprovning på Stora Brännbo!
Onsdagar möter vår egen ölkännare upp er och håller i en ölprovning mellan klockan16.30-17.30. Då får ni prova ett axplock utav vårt stora ölsortiment enbart bestående utav svensk hantverksmässig öl! Ingen föranmälan krävs för mindre sällskap men är ni fler än 10 personer ser vi gärna att ni säger till i förväg. Samling i Baren vid Restaurangen Pris 50:-/ pers.

Morsdagsbrunch på Stora Brännbo 27 maj 2018:
På Stora Brännbo dukar våra duktiga kockar fram en klassisk morsdagsbrunch med allt från ekologiskt grönt från Forsbergs familj till lokalproducerade ostar från Löfsta Herrgårdsmejeri och Väddö Gårdsmejeri, aptitretande kött från Rocklunda och många andra varma och kalla val. Självklart finns det även flera sorters dessert! Pris: 295 kr. Barn 5-12 år 150 kr.

Helgfrukost på Stora Brännbo:
Vi har öppet för vår helgfrukostbuffé utvalda datum mellan kl. 8.00–10.30. Frukostbuffén innehåller färskt bröd bakat i vårt eget bageri, juicer, kallskuret pålägg, äggröra och bacon, m.m. Pris: 175kr/vuxen, 75kr/barn upp till 12 år
Datum: kontakta oss för datum

Sommarhotell och sommarfrukost på Stora Brännbo 13 juni – 13 augusti 2018:
Vi har öppet för B&B under sommaren 2018 (dock ej öppet 23-25 juni) Övernattning i dubbel- eller enkelrum samt generös frukostbuffé innan avresa. Fri tillgång till gym inne samt utomhus, bastu och jacuzzi. Pris: 690kr/enkelrum, 595kr/person i del i dubbelrum
Datum: 13 juni – 13 augusti (dock ej öppet 23-25 juni)

Vi har öppet för vår sommarfrukostbuffé under hela sommaren mellan kl. 7.00–11.00 (dock ej öppet 23-25 juni). Frukostbuffén innehåller färskt bröd bakat i vårt eget bageri, juicer, kallskuret pålägg, äggröra och bacon, m.m. Vid bra väder går det att sitta vid uteserveringen. Pris: 175kr/vuxen, 75kr/barn upp till 12 år

Julbord på Stora Brännbo december 2018:
Välkommen till Stora Brännbos klassiska julbord! På utvalda datum framdukas bland annat ett tiotal spännande sillsorter, lax av olika slag, skinka, köttbullar, prinskorvar, Janssons frestelse, ostar, ris à la Malta. Dessutom erbjuds även vegetariska alternativ, juldesserter, julgodis och hembakade bröd. Pris: 695 kr ink. glögg. Barn 0-12 år gratis.
Datum: 13, 14, 15 och 16 december

B&B vardagar på Stora Brännbo våren och hösten 2018:
Har du lust att bara åka bort över en natt eller två? Eller måste du åka på arbete och är i behov av boende? Kontakta oss då för prisuppgift angående boende i veckorna hos oss. Vår härliga frukostbuffé ingår alltid i logipriset! Pris: vänligen kontakta oss för prisuppgift

I hälsans spår:
Vårt fantastiska gym och fina relax är perfekt för ditt arbetslag eller kompisgäng att slappna av och njuta i. Hos oss kan ni välja mellan att starta eller avsluta er dag med en avslappnande gruppaktivitet, gym och jacuzzi och sedan att äta utav vår fantastiska frukostbuffé eller få in lyxiga fruktfat och nyttiga smoothies. Väljer ni att komma en eftermiddag så öppnar köket kl 18 och baren håller öppet till midnatt, så passa på att stanna på en matbit eller något gott att dricka efteråt! Kontakta vår bokning för mer information!

För bokning vänligen kontakta Stora Brännbo på 08-592 575 00 eller info@storabrannbo.se

Konferens och möten

Stora Brännbo byggdes 1956 ursprungligen för lärande och möten. Med en egen stor tallpark och gräsplan för utomhusyoga och sommaraktiviteter ges en riktigt naturnära atmosfär. Hos oss finns inte bara den tekniska utrustning du behöver utan ett genuint engagemang om våra konferensgäster och deras behov. Vi har 36 konferensrum byggda för olika typer av arbete och möten. Den största konferenslokalen tar 150 personer i biosittning, de minsta 4-6 personer. Eftersom Stora Brännbo är en etablerad konferensanläggning med fokus på konferensmöten och lärande vet vi att vi måste erbjuda mer än ”bara” mötesfaciliteter. För att orka vara kreativ och produktiv behövs andrum. Så hos oss finns det tid och färdiga konferenspaket för gruppstärkande aktiviteter, spa-behandlingar, smakupplevelser och mycket annat. Nytt för 2018 är att vi erbjuder ett tillagningskök för matlagningsaktiviteter med kocken.

På Stora Brännbo Konferens och Hotell sitter er grupp i avskildhet i eget hus för både möte och måltider och kan hålla era strategiska diskussioner ostört. Oavsett om ni har en utbildning eller är i behov av avskildhet. Kanske har ni känsliga frågor att diskutera som kräver lugn och ro? Inspirationen och koncentrationen kommer på köpet.
Välj själva, kom över dagen eller stanna ett dygn eller två. Hotellrum finnes exklusivt i eget hus för er grupp.

För att du ska kunna avgöra vad som är bäst för just ditt möte bjuder vi dig gärna på en visning av Stora Brännbo. På plats kan du se de flexibla lösningar vi erbjuder och vilka möjligheter som kan passa ert möte.

Kontakta Maria eller Cecilia på säljavdelningen tel: 08-592 575 00 eller
e-post: 
bokningen@storabrannbo.se för att bestämma tid.

Gym och spa

För våra hotellgäster erbjuder vi en fin träningsanläggning i våra egna lokaler. Att träna styrketräning/ konditionsträning, relaxa i bastun & njuta i bubbelpoolen ingår för alla våra hotell- & konferensgäster.

Vårt fantastiska gym och fina relax är perfekt för ditt arbetslag eller kompisgäng att slappna av och njuta i. Hos oss kan ni välja mellan att starta eller avsluta er dag med en avslappnande gruppaktivitet, gym och jacuzzi och sedan att äta utav vår fantastiska frukostbuffé eller få in lyxiga fruktfat och nyttiga smoothies. Väljer ni att komma en eftermiddag så öppnar köket kl 18 och baren håller öppet till midnatt, så passa på att stanna på en matbit eller något gott att dricka efteråt! Kontakta vår bokning för mer information!

 

För bokning vänligen kontakta Stora Brännbo på 08-592 575 00 eller info@storabrannbo.se

 

Hållbarhet

Svanens krav

Svanen ställer bland annat krav på minskad energianvändning och vattenförbrukning, miljöanpassad inredning och förbrukningsartiklar, miljömärkta städ- och rengöringsmedel och effektiv avfallshantering.

I Sverige finns det nu över 250 Svanenmärkta hotell i Sverige. Vi är stolta över att vara en av de tio första som blivit Svanenmärkta i Norden och att vi uppfyller Svanens nya skärpta krav. Läs mer om www.svanen.nu

IACC Green star

Vi klarar även kraven för IACC:s green star. Det innebär att vi uppfyller IACC:s kriterier för arbete med hållbarhet och miljö.

Helhetsgrepp

Att Svanenmärka ett hotell innebär att företaget tar ett helhetsgrepp på miljöarbetet. Det betyder ett stort engagemang från ledning och hela personalstyrkan. Hotellet måste ha ett långsiktigt miljötänkande och minska miljöpåverkan vid den dagliga driften. Det handlar bland annat om att använda resurser som energi och vatten effektivt och att byta ut produkter med stor miljöpåverkan mot mer miljöanpassade alternativ.

Sigtuna – en hållbar destination

Kanske är det närhet och miljö som gör att många väljer Sigtuna och Stora Brännbo. Du ankommer med bil, tåg, buss eller flyg till oss på Stora Brännbo, är 40 min från Stockholm och 20 min från Uppsala med närhet till kultur, rekreation och nöjen i en av Sveriges mest miljömedvetna destinationer. Tillsammans med flygplatsen har 80 % av hotellen i destinationen tagit steget mot en hållbar turistnäring och skapat den första klimatneutrala destinationen. Och naturligtvis är Stora Brännbo med i det arbetet. Lite längre ned på sidan kan du även läsa mer i separata pdf:er om att kompensationen för 2011 gick till trädplantering i Malawi. Där finner du även information om vårt ekologiska kaffe.

Samarbete med Biman – vi är med bi-drar till ett växande Sverige!

Tillsammans med övriga konferens- och hotellanläggningar inom Destination Sigtuna har vi valt Biman som samarbetspartner för vårt hållbarhetsarbete. Biman arbetar tillsammans med kommuner, företag, organisationer och privatpersoner för att öka pollineringen, och därmed öka växtligheten i Sverige. Minst 70% av all föda som produceras är beroende av att det finns pollinerande insekter. Samtidigt som Sverige blir vackrare, vill vi på Sigtunahöjden att fler ska få kunskap och bli medvetna om hur viktiga bina är för vår framtid.

 

Klimatrapport StorBrännbo Konferens & Hotell 2017

Klimatrapport StoraBrännbo Konferens & Hotell 2016
Klimatrapport för hela destinationen 2016
Ekokvitto 2016

Klimatrapport Stora Brännbo Konferens & Hotell 2015
Klimatrapport för hela destinationen 2015
Kaffe- och mjölkkvitto 2015

Klimatrapport Stora Brännbo Konferens & Hotell 2014
Klimatrapport för hela destinationen 2014
Kaffe- och mjölkkvitto 2014

Klimatrapport Stora Brännbo Konferens & Hotell 2013
Klimatrapport för hela destinationen 2013
Kaffe- och mjölkkvitto 2013

Klimatrapport Stora Brännbo Konferens & Hotell 2012
Klimatrapport för hela destinationen 2012
Kaffe- och mjölkkvitto 2012

Klimatrapport Stora Brännbo Konferens & Hotell 2011
Klimatrapport för hela destinationen 2011
Läs mer om hållbarhetsprojektet på hallbardestination.se

Evenemang på Stora Brännbo Konferens & Hotell

Lämna en kommentar