Bild 1 av 6

Clarion Hotel Arlanda Airport

Tornvägen 2
190 45 Stockholm-Arlanda
+46 8 444 18 00
cl.arlanda@choice.se
choice.se/clarion/arlandaairport

Visa karta

Clarion Hotel Arlanda Airport

Clarion Hotel Arlanda Airport – Skandinaviens närmaste mötesplats

Välkommen till ett levande förstklassigt hotell, mitt på Arlanda flygplats. En plats där hela världen möts i en internationell miljö av konst, musik och design. Med en himmelsk utsikt.

Precis intill Arlandas flygplats och i direkt anslutning till Sky City reser sig den ståtliga byggnaden i glas och granit med sina 13 våningar över landningsbanorna. Utsikten och läget är oslagbart och närheten till världen gör tillvaron enkel för hotellets gäster och besökare.

Clarion Hotel Arlanda Airport är en internationell mötesplats med perfekt läge mellan terminal 4 och 5 i direktanslutning till flygplatsen. Hotellet rymmer 414 rum, hotellrummen fördelas i kategorierna Standard, Superior och Deluxe samt sju svindlande hörnsviter fördelade på 13 våningar. Med 44 mötesrum tillgängliga för 2-900 personer finns alla möjligheter för såväl små som stora möten. Hotellet har också ett gym med mixad torrbastu samt en utomhuspool på taket över nedre entrén. Restaurang Kitchen & Table by Marcus Samuelsson serverar smaker från Manhattan, blandat med lokala specialiteter. Med en fantastisk utsikt över landningsbanorna på hotellets 12e våning får vem som helst ett pirr i magen.

Restaurang

Kitchen & Table

Restaurangen på Clarion Hotel Arlanda Airports 12:e våning, har plats för 80 sittande gäster samt en bar. Kitchen & Table bjuder in till att umgås avslappnat över en middag eller en cocktail samtidigt som man kan se flygen landa och starta.

Clarion Hotel Arlanda Airport är först ut med ett helt nytt matkoncept – Kitchen & Table Brasseri and Bar skapat av Marcus Samuelsson. Marcus Samuelsson Kök tar Manhattan till ditt bord.
Menyn på Kitchen & Table är influerad av Manhattans internationella samt multikulturella atmosfär av smaker och dofter. På menyn finner man även lokala specialiteter med säsongens råvaror från gårdarna runt Sigtuna.

Välkommen att ta plats och njut av dessa historier om Manhattan, Arlanda och världen.

Konferens och möten

Effektiv mötesplats

Clarion Hotel Arlanda Airport är det perfekta alternativet för styrelsemöten, konferenser och event i alla storlekar. Närheten till världen och konferensfaciliteter som kan ta mellan 2-900 personer gör att såväl nationella som internationella möten lätt kan arrangeras.

Totalt finns 44 konferensrum varav 18 styrelserum högst upp i hotellet med fantastisk utsikt mot landningsbanorna inklusive bankettsalen som rymmer hela 900 sittande personer. Hotellet rymmer även en generös matsal med lounge som ligger i anslutning till banketten och mötesrummen på bottenplan.

Hållbarhet

Tillsammans för en hållbar destination 

Under 2009 tog Sigtuna ett gemensamt beslut om att arbeta för att bli Sveriges första hållbara destination. Hotell- och konferensanläggningarna gick in i ett hållbarhetsprojekt med en gemensam vision – att tillsammans gör vi skillnad.

På Clarion Hotel Arlanda Airport står miljön i fokus. Hotellet verkar ständigt för att förbättra miljön och hållbarheten. Petter A Stordalen med hans fru Gunhild Stordalen, styrelseledamot i Nordic Choice Hotels, är båda engagerade i Clarion Hotel´s miljöarbete.

2013 anslöt hotellet till hållbarhetsprojektet. Tillsammans med övriga deltagande anläggningar kompenserar Clarion Hotel Arlanda Airport utsläpp genom ett Plan Vivo certifierat skogsprojekt i Malawi. Projektet bidrar även till lokal biologisk mångfald, social utveckling och tryggare levnadssituation för invånarna.

På Clarion Hotel Arlanda Airport genomsyrar miljöhänsyn hela verksamheten. På hela hotellet finns konst från bland annat Mattias Klum, och Ernst Billgren. På plan 13 finns galleri Klum som förenar hotellets intresse mellan konst och natur. Hotellet serverar även, precis som alla andra anläggningar i hållbarhetsprojektet, endast ekologiskt bryggkaffe vilket minskar övergödning och användning av kemiska bekämpningsmedel.

Under början av 2013 blev Clarion Hotel Arlanda Airport den femte hotellbyggnaden i Skandinavien att utmärkas med klassificeringen ”Green Building”. På hotellets tak står även tre bikupor som bidrar till en rikare flora, biologisk mångfald och lokalt producerad honung. Och självklart erbjuds laddstolpar för eldrivna bilar.

Klimatrapport Clarion Hotel Arlanda Airpot 2017

Klimatrapport Clarion Hotel Arlanda Airport 2016
Klimatrapport för hela destinationen 2016
Ekokvitto 2016

Klimatrapport Clarion Hotel Arlanda Airport 2015
Klimatrapport för hela destinationen 2015
Kaffe- och mjölkkvitto 2015

Klimatrapport Clarion Hotel Arlanda Airport 2014
Klimatrapport för hela destinationen 2014
Kaffe- och mjölkkvitto 2014

Klimatrapport Clarion Hotel Arlanda Airport 2013
Klimatrapport för hela destinationen 2013
Kaffe- och mjölkkvitto 2013

Läs mer om hållbarhetsprojektet på hallbardestination.se

Lämna en kommentar