Bild 1 av 1

32 rum & kök

Stora gatan 79
193 30 Sigtuna
08 592 566 95
info@32rok.se
www.32rok.se

Visa karta

32 rum & kök

Som namnet avslöjar hyser hotellet 32 rum tillsammans med restaurang och konferensfaciliteter. Hotellet, med sin inbjudande trädgård sträcker sig hela vägen ner till strandkanten, 15 meter från Mälaren.  Allt insvept i Sigtunas tusenåriga historia och obevekliga charm.
Närheten till Arlanda flygplats och goda allmänna kommunikationer tillsammans med fri parkering gör det enkelt att ta sig till hotellet oavsett transportsätt.

Vi hjälper både företag och privatpersoner att skräddarsy upplevelser och arrangemang.
Boende, möteslokaler, aktiviteter, frukost, brunch, middag, fest, bröllop, mingel, kalas, högtider…
Vi erbjuder något för alla tillfällen. Du kan även boka hela hotellet bara för dig!

Vi ser med varsam hand till att du och ditt sällskap får en trivsam upplevelse i en unik miljö.

Hotell

Anledningen till behov av övernattning kan variera. Möten, fest eller bara en paus i vardagen. 32 rum & kök har rum för alla tillfällen.
Flertalet av våra rum har trevlig utsikt mot Mälaren, hamnen eller Sigtuna stad. Att många tycker det är tyst tar vi som ett gott tecken!

De 26 rummen är ljust inredda, generösa i sin storlek och har TV, radio och totalrenoverade badrum i smakfull design. Vi erbjuder fri trådlös internetuppkoppling på hela hotellet.
Rummen finns som såväl enkel-, dubbel- alternativt som flerbäddsrum.
I salongen på andra våningen kan du njuta av utsikten, läsa en god bok eller bläddra i någon av alla de tidningar vi erbjuder eller varför inte spela lite biljard eller boule i trädgården vid vattnet?
Frukostbuffén avnjuter du i restaurangen med vy av morgonsolen som stiger upp över Mälaren.

Konferens och möten

Vid kanten av Mälaren i Sigtuna stad ligger 32 rum & kök, ett hotell med ett läge som gjort för möten. Arlanda flygplats, Uppsala och Stockholm ligger bara runt hörnet. På 32 rum & kök är det Erika och Calle med personal som ser till att du och ditt sällskap får en trivsam upplevelse. Här finns alla de konferensfaciliteter ni behöver plus några som ni kanske har glömt att fråga om – den friska luften, den spektakulära omgivningen och den personliga servicen som tillsammans bäddar för ett möte du kommer ihåg.

Ni behöver förmodligen säkert inte sitta i mötesrummet hela tiden. Hos oss kan ni göra det bästa av er lediga tid. En kopp kaffe smakar lika bra i trädgården som på en rodd- eller segeltur. Vintertid lockar  isen  inbjudande så glöm inte skridskorna. Om ni vill hålla er på torra land kan ni med fördel utforska Sigtunas charmiga gränder på en stadsvandring eller varför inte  chokladprovning. Kvällen avslutas bäst  i  hotellets restaurang där det bjuds på onödigt förträfflig mat som anpassas efter säsongen – vackra och väldoftande råvaror tillagas med finess och ödmjukhet.

Kontakta oss så hjälper vi dig skräddarsy just ditt konferenspaket!

Restaurang

Det som vi är allra stoltast över på 32 rum & kök är vår mat. Vår restaurang,  belägen på entréplan, har utsikt över trädgården, Mälaren och Sigtunas hamn. Det är  nära till hands att öppna upp dörrarna till terrassen, utebaren och kliva ner till trädgården med sköna loungemöbler och boulebana.

Vår restaurang har onödigt förträfflig mat som anpassas efter säsongen med vackra och väldoftande råvaror, gärna ekologiskt och närproducerat. Allt tillagas med finess och ödmjukhet. Köksansvariga Magnus, Stefan, Sven-Åke och Peter får mycket beröm för maten – smaka själva så förstår ni varför.

Vi erbjuder såväl frukost, brunch, lunch och middag som fantastiska fest- och bröllopsmenyer.
32 rum & kök är stort nog för att kunna ta emot ett bröllopssällskap och litet nog för att ni ska känna er som hemma, något som är av största vikt för oss. Kontakta oss gärna så hjälper vi till och skräddarsyr ditt arrangemang!

Hållbarhet

Tillsammans för en hållbar destination 

Under 2009 tog Sigtuna ett gemensamt beslut om att arbeta för att bli Sveriges första hållbara destination. Hotell- och konferensanläggningarna gick in i ett hållbarhetsprojekt med en gemensam vision – att tillsammans gör vi skillnad.

2009 anslöt sig 32 rum & kök till hållbarhetsprojektet. Som ett första steg beräknade vi våra klimatutsläpp.Dessa uppgick under 2012 till 11,3 ton koldioxid från uppvärmning, elanvändning, egna fordon, tjänsteresor och extern tvätt. Det motsvarar knappt 3 kg per gäst. I Europa är motsvarande siffra 10-30 kg per gästnatt.

Tillsammans med övriga deltagande anläggningar kompenserar vi våra utsläpp genom ett Plan Vivo certifierat skogsprojekt i Malawi. Projektet bidrar även till lokal biologisk mångfald, social utveckling och tryggare levnadssituation för invånarna.

På 32 rum& kök har vi skapat en handlingsplan för att minska miljöpåverkan och kompenserar för det som inte går att förändra på kort sikt. Exempelvis har vi utökat vår källsortering och sorterar i flera fraktioner. Dessutom har vi utökat andelen ekologiska och närproducerade varor och vårt kök är dubbelt KRAV-märkt. Vi serverar även, precis som alla andra anläggningar i hållbarhetsprojektet, endast ekologiskt kaffe vilket minskar övergödning och användning av kemiska bekämpningsmedel.

För att minska transportutsläppen har vi slutit avtal med Taxi 020 som endast kör miljöbilar. Och självklart erbjuder vi laddstolpar till våra gäster med elbilar.

Sedan 2017 är vår restaurang KRAV-certifierad med 2 stjärnor. Läs mer här!

Klimatrapport 32 rok 2016
Klimatrapport för hela destinationen 2016
Ekokvitto 2016

Klimatrapport 32 rok 2015
Klimatrapport för hela destinationen 2015
Kaffe- och mjölkkvitto 2015

Klimatrapport 32 rok 2014
Klimatrapport för hela Destinationen 2014
Kaffe- och mjölkkvitto 2014

Klimatrapport 32 rok 2013
Klimatrapport för hela destinationen 2013
Kaffe- och mjölkkvitto 2013


Läs mer om hållbarhetsprojektet på hallbardestination.se

 

Lämna en kommentar