Bild 1 av 3

Badplatser

Visa karta

Badplatser

Det finns fyra allmänna badplatser i Sigtuna.

Vid Sjudargården i Sigtuna stad, Steningebadet i Märsta, Rosersbergsbadet i Rosersberg, och Munkholmsbadet i Sigtuna. Utöver dessa strandbad finns här även utomhusbadet Midgårdsbadet, centralt beläget i Märsta.

Karta till alla badplatser: http://goo.gl/maps/BWCU

Sjudargårdsbadet är ett naturbad beläget vid Mälaren väster om centrala Sigtuna.
Badet erbjuder både sandstrand och gräsytor.
Här finns bryggor, toaletter, dusch samt servering under badsäsongen.
Badplatsen är tillgänglig med buss, bil och cykel. En fin gång- och cykelbana längs strandkanten i Sigtuna stad leder hit.

Steningebadet är ett naturbad beläget vid Mälaren i närheten av Steninge slott. På området finns bryggor, en stranddusch och toalett. Badet erbjuder både sand- och gräsytor.

En del av området är reserverat för besökare med hund. Även här finns en brygga och möjlighet till strandbad.

Rosersbergsbadet är ett barnvänligt naturbad beläget vid Mälaren i Rosersberg. Det erbjuder en liten sandstrand och gräsytor. Här finns bryggor, omklädningsrum och en kemtoalett.

Munkholmsbadet är ett litet barnvänligt naturbad beläget på Munkholmen i Sigtuna.
Badet erbjuder sand och gräsytor. Här finns en liten brygga med badstege och för barnen finns gunga, rutschkana och klätterställning.
Badet har toalett, soptunnor och bänkar.
Notera: Badet har ett begränsat antal parkeringsplatser.

Midgårdsbadet i Märsta är det första biologiskt renade utomhusbadet i Norden och invigdes i juli 2010. Badet består av fyra pooler, en hoppbassäng, en simbassäng, en handikappanpassad badbassäng samt en mindre barnpool. Reningen av badet sker helt biologiskt genom att vattnet cirkulerar genom en särskild reningsbassäng med filter stenar och vattenväxter. Samma princip som i ett naturligt våtmarkssystem. Inga kemiska tillsatser behövs och metoden är väl beprövad.
Omklädningsrum och toaletter finns samt duschar utomhus.
Badet har vattenrutschkana, vattenfall, klättervägg och hopplattform och en beachvolleybollplan. Ta gärna med egen mat och dryck, men grillning är förbjudet.
Badet har en servering belägen vid inomhusbadet.

Det finns gott om avgiftsfria parkeringsplatser i anslutning till anläggningen och även parkeringsplatser för funktionshindrade.
Sommaren 2020 Midgårdsbadet

INOMHUSBAD
I kommunen finns två moderna simhallar.
Midgårdsbadet simhall i centrala Märsta med bassäng för motionssimning, rehab- och undervisningsbassänger, relaxavdelning, småbarnspool och en massa annat som hör en modern badanläggning till.
Gratis parkering i direkt anslutning till anläggningen.
Cafeteria med snacks och enklare mat och smörgåsar finns i entrén.

Sigtuna Fritidscenter med en 25 metersbassäng, en stor bubbelpool och ett hopptorn med 1 och 3 meterssvikt samt en platå på knappt 5 meter att hoppa ifrån. För alla små besökare finns även en barnpool.
Här finns ett litet kafé med snacks, enklare mat och smörgåsar.
Gratis parkering i direkt anslutning till anläggningen.

Lämna en kommentar