Kungligt porslin från Rörstrand visas på Rosersbergs slott

En unik samling av porslin och keramik från Rörstrand Museum och de kungliga samlingarna under nära 300 år visas på Rosersbergs slott! Se nya utställningen ‘Kungligt porslin från Rörstrand – Rörstrands porslinsfabrik 1726‑2016’ under hela perioden 14 maj till 25 september.

 Det svenska kungahuset har under Rörstrands 290 år haft många kopplingar till porslin och keramik. Arkitekten Jean-Eric Rehn, en av Stockholms slotts skapare, uppdrogs att rita Rörstrands första egna mönster.

Går vi framåt i tiden var Oskar II en stor samlare av 1700-talsfajans, Prins Eugen gjorde beställningar från Rörstrand till sitt hem på Waldemarsudde. Gustav VI Adolf intresserade sig för Carl-Harry Stålhanes stengods producerat vid Rörstrand och på senare år har Prins Carl Philip medverkat i framtagningen av serien ”Svenska Rödlistan”.

Bredden på stilar, ålder och material gör denna utställning till ett måste för alla design- och historieintresserade.

Utställningen visas perioden 14 maj till 25 september på Rosersbergs slott
Utställningen upptäcker du på egen hand:
14–31 maj samt september: lördag–söndag kl. 11.00–16.00
juni–augusti: tisdag–söndag kl. 11.00–17.00

Passa även på att gå en slottsvandring, guidade visningar varje heltimme samma period och/eller kombinera besöket med ‘Afternoon tea’.

Afternoon tea på Rosersbergs slottshotell

Kombinera ditt besök med klassiskt ‘Afternoon tea’ på Rosersbergs Slottshotell. I vacker genuin miljö avnjuts slottsbakat bröd och bakverk, ekologiskt och kravmärkt.

Afternoon tea med slottsvisning och utställning 
Söndagarna 15, 22 och 29 maj, och måndag 6 juni ges ‘Afternoon tea’ på slottshotellet med slottsvisning och entrébiljett till utställningen ‘Kungligt porslin från Rörstrand’. Priset vid förbokad biljett är 295 kr (ordinarie pris 345 kr).

» Boka biljetter till slottsvisning och afternoon tea på Rosersbergs slott

Lämna en kommentar